Swim On Asphalt Kangaroo
Simma med känguruer

Du har en kamera och massor av vilda filmidéer till din nya reklamfilm. Men det regnar och är höst. Och din resebudget är noll. Tur att det finns lösningar att köpa. Och det är inte dyrt!

Det australienska företaget Envato säljer soliga filmsekvenser med fantastiska vyer, charmiga barn och leende kunder som just har köpt din senaste produkt . Det mesta du kan komma på är till salu för ett par hundralappar. Dessutom hittar du ljudeffekter, musik, stillbilder och webbmallar på samma ställe. Bara att ladda ned och redigera. Och om du har en större budget kan du med fördel titta vidare på Shutterstock, Gettyimages eller Adobe Stock.

Om man vill ha specialtillverkade videos eller specialeffekter tittar man in på Fivver och skickar en förfrågan om en specialskriven sång, en vinjett eller färgkorrigering från någon av tusentals specialister som finns i Indien, Ukraina eller USA. Billigt är det, men utmanande, om man vill projektleda och få ett bra resultat.

På mitt produktionsbolag Mediaeffekt använder vi ofta inköpta klippbilder i vår storytelling för att få relevanta bilder i högsta kvalité till ett rimligt pris.