Hur behåller du närheten till kunder och följare när ingen vill komma till dina möten? Kommer mötesverktyg som Skype, Zoom och Teams att lösa alla knutar och låta dina möten leva vidare online? 

Nej! Unika möten, unika personligheter och unika platser kommer inte att framstå som lika unika genom en konferenskameras öga. Och de som sitter hemma och brottas med tekniken för att komma in på det digitala mötet kommer inte att gilla den långsamma uppkopplingen, det eftersläpande ljudet och talarna i motljus. De är ju vana knarkare av Netflix och braskande rubriker.  Videokonferens som sömnmedel –  ja!  Annars glöm det!

Men det finns räddare i nöden. Varför inte jobba med korta koncentrerade livesända möten som liknar tv-sändningar.  Gärna inom ramen för en anpassad mötesapplikation så att man kan interagera. Med förproducerade vinjetter, musik, intervjuer och reportage som ramverk och programledare som driver handlingen framåt med en genomtänkt dramaturgi. Kan göras billigt eller dyrt. Då kan tempot höjas så att få fler att titta klart.  Konkreta exempel på strategier kommer i nästa inlägg.